piatok 16. decembra 2016

Popisy vlastností minerálov

K zakúpeným šperkom z mojej dielne vám pridávam aj kartičky s popisom kamienku. Tu som zhrnula všetky popisy, ktoré zatiaľ mám. Ďalšie budem dopĺňať postupne, podľa toho aké kamienky sa budú v mojej tvorbe objavovať :)

Achát

je kameňom racionálneho myslenia a koncentrácie. Stabilizuje auru a telesné energie vyrovnávaním aspektov jin a jang. Pri ťažších životných skúškach dodá pocit istoty, odvahu a dôveru vo vlastné schopnosti. Lieči vnútornú zlobu a posilňuje v nás lásku. Pomáha pri bolestiach hlavy ako i nespavosti. Posilňuje imunitný systém, upravuje metabolizmus, zlepšuje trávenie, posilňuje krvný obeh.



Ametyst

je veľmi silný ochranný kameň. Blokuje geopatogénne zóny, negatívne energie aj čary a mágiu. Pomáha nájsť pokoj v duši a prináša nositeľovi šťastie. Je symbolom zdržanlivosti. Pomáha aj ako zdroj energie pri únave a celkovej vyčerpanosti, či už telesnej alebo duševnej. Utužuje priateľstvá, urovnáva konflikty a podporuje rodinné vzťahy.




Avanturín - kameň "šťastia"

Priaznivo ovplyvňuje všetko čo má súvislosť s prosperitou a majetkom. Posilňuje schopnosti nutné k riadeniu ľudí. Stabilizuje duševný stav a podporuje vnímavosť. Zvyšuje kreativitu a vytrvalosť.
Podnecuje metabolizmus. Prináša úľavu pri kožných problémoch. Pohlcuje elektromagnetický smog.





Citrín

stelesňuje liečivé energie pochádzajúce z Matky Zeme, ktoré môžeme prirovnať k liečivej sile Slnka. Prebúdza v nás radosť zo života, optimizmus, upevňuje naše zdravie a štartuje ozdravné procesy organizmu. Prináša do života nové energie, prebúdza v nás vnútornú silu a pokoj potrebný k zvládnutiu našich každodenných úloh a skúšok. Podporuje vôľu a vytrvalosť na ceste za našimi cieľmi. Priťahuje hojnosť a prosperitu na všetkých úrovniach. Harmonizuje čakru solar plexus, centrum našej osobnosti. Dodáva nám sebadôveru, pomáha nám prekonať strach a učí nás seba prijatiu. Na fyzickej úrovni podporuje imunitný systém, metabolizmus a lieči problémy tráviaceho a vylučovacieho traktu. Má schopnosť regulovať inzulín a tým pomáha pri liečbe cukrovky. Uvoľňuje a lieči horné dýchacie cesty, mierni stres a napätie.

Čierny turmalín

je jedným z najúčinnejších ochranných kameňov. Chráni nás pred negatívnymi vplyvmi a pred elektromagnetickým žiarením. Zmierňuje stres a zlepšuje spánok. Zároveň nám pomáha zbavovať sa hnevu, žiarlivosti a úzkostlivosti.

Epidot Jaspis

Do zeleného epidotu prerastajú žilky jaspisu červeného. Je to kameň uvedomenia si vlastnej ceny a osobnosti. Pomáha realizovať sny. Očisťuje myseľ od negativity. Napomáha pri chudnutí a starostlivosti o telo. Dodáva vôľu k prekonaniu závislosti na jedle, posilňuje imunitu a vyhladzuje pleť. Zmierňuje PMS. Pohlcuje negatívne energie.




Fluorit

Silný ochranný kameň, hlavne na duševnej úrovni. Dokáže zastaviť psychickú manipuláciu. Prečisťuje a stabilizuje auru. Blokuje geopatogénne zóny a účinky elektromagnetického žiarenia. Pomáha naprávať v tele akýkoľvek nesúlad. Posilňuje sebadôveru, zručnosť a uľahčuje prekonávanie duševných problémov. Pootvára dvere do podvedomia. Je pomocníkom aj pri učení, zlepšuje koncentráciu a zvyšuje rýchlosť myslenia.




Hematit

Pôsobí ukľudňujúco, ochraňuje a znižuje negativitu. Prináša rovnováhu. Pomáha s netradičným myslením, ale aj logikou a matematikou. Zvyšuje pamäť, silu vôle a podporuje sebadôveru. Aj v ťažkých chvíľach pomáha nájsť radosť zo života.
Ovplyvňuje krv - pomáha obličkám čistiť krv, pomáha pri chudokrvnosti. Zlepšuje poruchy spánku, nervové poruchy. Pomáha pri kŕčoch v nohách aj pri poruchách chrbtice a zlomeninách. Dodáva fyzickú i mentálnu silu.



Jantár - lieči a očisťuje

Je stuhnutou a skamenenou živicou stromov
Pomáha naštartovať ozdravné procesy v tele, účinný je najmä pri bolestiach zubov a zápaloch ďasien, Rovnako dobre pomáha pri hojení rán po operáciách. Je dobré ho nosiť priamo na tele ako náhrdelník, prípadne amulet. Pôsobením našej telesnej teploty sa z neho uvoľňujú silice, ktoré zmierňujú bolesť. Aj preto sa osvedčil u malých detí na zmiernenie ťažkostí pri prerezávaní zúbkov. Pomáha aj pri kožných ekzémoch.
Je účinný aj v boji proti depresiám, pretože dokáže pohlcovať negatívne sily a premieňať ich na pozitívne. Podporuje rozum a tvorivé sebavyjadrenie. Uľahčuje rozhodovanie a prináša do života vyrovnanosť.
Je potrebné ho čistiť a nabíjať častejšie ako ostatné kamene. Očistiť ho môžete v slanej vode, alebo pod tečúcou studenou vodu. Nabíjanie len na nepriamom slnku.

Jaspis brekciový

Nositeľ vitálnej energie. Silný ochranný kameň. Podnecuje činnosť čakry základu. Zvyšuje fyzickú výdrž ale aj silu vôle a osobnosti. Pomáha nám zostať nohami pevne na zemi a udržiavať si citovú stabilitu. Prináša do života šťastie, lepšie vyhliadky do budúcnosti a znižuje stres. Na fyzickej úrovni podporuje krvotvorbu.






Jaspis červený - „matka všetkých kameňov“

Nositeľ vitálnej energie. Aktivuje vôľu, odvahu a vytrvalosť. Jeho vibrácia vedie k nezištnosti, súcitu, skromnosti, k pochopeniu a trpezlivosti, tiež podporuje túžbu konať dobro. Zlepšuje organizačné schopnosti a seba organizáciu, uvoľňuje a dáva nám pocit úplnosti. Vnáša radosť do života, znižuje stres a vyjasňuje vyhliadky do budúcnosti. Vyvažuje a energeticky zlaďuje čakry. Pozitívne ovplyvňuje liečbu ľadvín a močového mechúra, vaječníkov a vajcovodov. Tiež je používaný pri prekonávaní nevoľnosti v priebehu tehotenstva a pri pôrode. Pri nachladnutí pomáha organizmus zahriať. Podporuje sexuálny pud, zmierňuje menštruačné bolesti. Používa sa tiež k posilneniu krvného tlaku.


Jaspis pieskový / obrázkový

Je úzko spätý zo zemou, posilňuje koreňov čakru. Uzemňuje, prináša stabilitu, pokoj a vyrovnanosť. Pomáha sa nám sústrediť a je vhodný na meditáciu. Odhaľuje karmické príčiny súčasných udalostí a vynáša na povrch potlačené pocity. Zdravotne čistí obličky podporuje imunitný systém.






Kalcit - kameň "motivácie"

Stabilizuje správny rast a vývoj detí. Regeneruje bunky a väzivá v tele, kožu i zuby. Zmierňuje kŕče a napätie, reguluje metabolizmus a je vhodný i pri poruchách príjmu potravy. Posilňuje látkovú výmenu, funkciu obličiek a reprodukčný systém. Kalcit je možné nosiť i pri slabej zrážanlivosti krvi či cukrovke. Učí nás sebaúcte, zvyšuje sebadôveru, spája cit s rozumom a napomáha nám realizovať naše predstavy. Kalcit je minerálom meditácie a osobného rozvoja. Pomáha na duchovnej ceste, posilňuje intuíciu, prečisťuje čakry - naše energetické centrá. Odvádza negatívnu energiu a zároveň násobí našu vlastnú, obnovuje stratenú rovnováhu. Na fyzickej rovine lieči kostné ochorenia, reguluje príjem vápnika, napomáha k hojeniu zlomenín, podnecuje tvorbu kostnej drene. (popis Kalcit - zdroj www.krystalia.sk)

Karneol - kameň "radosti zo života"
Navodzuje vnútornú vyrovnanosť, zmierňuje strach zo smrti a prebúdza v nás vrodené talenty.
Ochraňuje nositeľa. Stimuluje analytické schopnosti, cit pre detail a presnosť. Pomáha dostať pod kontrolu zlosť, nenávisť a žiarlivosť. Karneol podnecuje zvedavosť. Používa sa aj na boj proti apatii, lenivosti a pasivite.





Krištáľ -„kameň kameňov“

je jedným z najrozšírenejších, ale zároveň najúčinnejších kryštálov vôbec. Symbolizuje najvyššiu čistotu, čistí a lieči komplexne celé naše telo, odstraňuje nerovnováhu a blokády Posilňuje vlastnosti iných minerálov v kombinácii. Harmonizuje všetky energetické centrá, ale je hlavne minerálom korunnej čakry. Je to duchovný sprievodca, ochranca na ceste, talizman.





Koral

Červené koraly sa považujú za najmocnejšie. Sú prostriedok k zvyšovaniu energie a životnej sily. Ochranný kameň pre deti. Zosilňuje lásku medzi matkou a dieťaťom a nedovolí, aby deti duševne zaostali. Chráni ich pred nehodami, obťažovaním, falošnými priateľmi a čiernou mágiou (urieknutím). Dáva sa deťom ako amulet. Zlepšuje intuíciu a predstavivosť. Urýchľuje učenie sa a preberanie nových poznatkov.




Labradorit - „energetický štít“

Má schopnosť ochraňovať našu auru pred nežiaducimi energetickými „príveskami“. Odráža od nás neželané energie.
Vhodný kameň pre plecia, stuhnutú šiju a ramená. Pokladá sa priamo na ramená, alebo sa zavesí naopak, takže visí vzadu medzi lopatkami. Odstraňuje pocit chladu a pomáha pri nachladnutí, reume a dne. Zjavne aj znižuje krvný tlak a ukľudňuje.





Lapis Lazuli

Je nápomocný pri očiste karmických väzieb. Otvára tretie oko a posilňuje intuíciu. Dáva nám možnosť precítiť vlastný pocit bezpečia a učí ako prijať zodpovednosť za svoj vlastný život. Odbúrava starosti a stres, uvoľňuje psychické bloky, odvracia psychické útoky a chráni nás. Výborne stimuluje krčnú čakru, napomáha pri komunikácií, najmä pri vyjadrovaní vnútorných pocitov, postojov a emócií. Na fyzickej úrovni pomáha pri zápaloch v oblasti hrdla a priedušiek, tlmí bolesti hlavy, zmierňuje depresie, podporuje mozgovú činnosť. Uvádza do rovnováhy nervový a lymfatický systém, podporuje správnu činnosť štítnej žľazy, znižuje krvný tlak a pomáha pri liečbe sklerózy multiplex.

Malachit

Má veľmi silné vibrácie. Nemá rád „spoločnosť“, takže by ste ho nemali kombinovať s inými kameňmi. Pozor: je jedovatý. Má ochrannú funkciu, dokáže vstrebávať negatívne energie a znečisťujúce látky. Je kameňom duchovnej premeny. Čistí a aktivuje čakry a umožňuje naladenie na duchovného sprievodcu.






Magnezit

Prináša hlboký kľud na relaxáciu a meditovanie. Podnecuje k úprimnej láske tým, že otvára srdcovú čakru. Vynáša na povrch sebaklamy. Má ukľudňujúci účinok, bojuje proti emocionálnemu stresu. Pozitívne ovplyvňuje mozog, kosti a zuby. Pomáha ukladaniu magnézia v tele. Má detoxikačný účinok a dokáže neutralizovať telesný pach. Pomáha uvoľňovať svaly a zmierňuje kŕče.


Mesačný kameň - kameň "nových začiatkov"

Je silne ženský kameň. Podporuje intuíciu. Pôsobí na utíšenie rozbúrených citov. Vynáša na povrch veci uzavreté v podvedomí. Je spätý so všetkými cyklami. Pomáha vyrovnávať hladiny hormónov. Odporúča sa nosiť počas menopauzy.







Modrý avanturín

Je umelý kameň - sklo s drobnými vločkami medi, ktoré vytvárajú výrazné záblesky. Posilňuje krvný obeh, kosti a zmierňuje bolesti spôsobené artritídou a reumou. Má antidepresívny účinok. Uvoľňuje napätie v žalúdku a zlepšuje metabolizmus. Má pôsobiť proti psychosomatickým poruchám následkom snahy po ideále krásy, takže pomáha pri prejedaní sa, obezite, bulímii a anorexii.






Mookait, Jaspis mookait

Prináša upokojenie, odpočinok, uvoľnenie. Nabáda k pokore. Prináša radosť a chuť ísť ďalej.
Pomáha pri zápaloch, čistí krv, podporuje imunitný systém. Pomáha aj pri liečbe ekzémov.







Obsidián vločkový - kameň „sebadôvery“
Dodáva zdravé sebavedomie. Je aj kameňom pravdy, úprimnosti. Vďaka tomu s ním konáme tak ako cítime. Znovu objavuje zabudnuté schopnosti. Tak ako aj ostatné čierne kamene je silne ochranný a absorbuje negatívnu energiu z okolia. Bráni pocitom stresu a strachu. Pomáha navodiť meditáciu. Harmonizuje telo, myseľ a ducha. Rozjasňuje myseľ a napomáha logickému uvažovaniu.




Opalit

napomáha prinavrátiť rovnováhu medzi telom a dušou. Oživuje, stimuluje energiu, harmonizuje a vyrovnáva energetické disfunkcie, posilňuje duchaplnosť, optimizmus, radosť, kreativitu a vnímavosť. Pomáha liečiť kašeľ, podporuje vylučovanie hlienov, uvoľňuje krk a pľúca. Podporuje tiež lymfatický systém, činnosť ľadvín a čriev, aktivuje látkovú výmenu. Pozor: veľmi citlivý na pot, kozmetiku a chemikálie.




Ruženín - „kameň lásky“
je kameňom lásky, dobra, trpezlivosti, miernosti, nežnosti, mileneckej lásky. Hovorí sa, že kto ho má pri sebe, k tomu sú ľudia milší, prívetivejší, príjemnejší... Prehlbuje fantáziu, vnímavosť voči všetkému krásnemu. Lieči hlboké duševné rany. Ochraňuje nás nielen pred vnútornou negatívnou energiou, ale aj pred elektromagnetickými žiarením.






Sodalit - kameň "múdrosti"

vám pomôže zrealizovať v každodennom živote vaše predstavy, ciele a sny, ktoré sa vám možno zdajú nedosiahnuteľné. Prehlbuje koncentráciu, logické myslenie a predstavivosť. Spája našu logiku s intuíciou. Ochraňuje od elektromagnetickému smogu.
Znamenie: Strelec, Vodnár, Panna






Tigrie oko

Kameň psychickej sily kreativity. Pomáha sa koncentrovať, zlepšuje pamäť, tvorivosť a psychickú odolnosť. Prináša šťastie a zaháňa depresie a pochmúrne myšlienky, beznádej. Pomocník v kritických situáciách. Zdravotne pôsobí proti migrénam ale aj iným bolestiam hlavy. Účinkuje pri astme, pretože pozitívne ovplyvňuje pľúca a priedušky. Podporuje funkciu pečene a posilňuje kosti a kĺby.






Tyrkenit

Spája v sebe liečivé účinky bieleho magnezitu a modrej farby. Je preto veľmi účinný pri liečbe zápalov v oblasti hrdla, aktivizuje funkciu štítnej žľazy a harmonizuje krčnú čakru. Podporuje vyjadrovanie, posilňuje našu vôľu, upokojuje, znižuje napätie a prináša vnútorný mier. Má veľmi silné očistné účinky, detoxikuje a zmierňuje zápaly. Podporuje metabolizmus a posilňuje rast kostí, zubov, nechtov a vlasov.




Záhneda
Uzemňuje a ukotvuje, posilňuje koreňovú čakru. Počas meditácie dokáže zvyšovať vibrácie. Má silné ochranné účinky. Pomáha v stresových situáciách prekonať v kľude obtiažne situácie. Pohlcuje elektomagnetický smog. Zaháňa depresie. Potláča nočné mory a pomáha pochopiť význam snov. Rieši komunikačné problémy. Prináša úľavu od bolesti.





Zlatý avanturín - “kameň ambície a motivácie”

Zlatý živec alebo “zlatý kameň” je umelý kameň. Je to sklo s drobnými vločkami medi, ktoré v ňom vytvárajú výrazné záblesky.
Vznikol ako vedľajší produkt alchymistickej výroby. Vnáša do života optimizmus, vitalitu a energiu. Učí človeka hájiť vlastné záujmy a pomáha pritiahnuť bohatstvo a lásku do života. Rozvíja pozitívny prístup k veciam a individualizmus. Upokojuje a osviežuje utrápenú myseľ. Vytvára v nás pozitívny prístup k životu a dáva nám silu akceptovať sa takí, akí sme. Tlstejších ľudí zbavuje sebaľútosti a komplexov a otvára oči pre ľudí, ktorí majú človeka skutočne radi a chcú mu z čistého srdca pomôcť.
Vďaka medi je dobre vodivý a pomáha nám do tela vtiahnuť vyššiu energiu a fungovať ako jej vodič – ako médium.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára